De vrouwelijke advocaat, ambitieus en stijlvol!

Tot ongeveer 20 jaar terug was de advocatuur vooral een mannenwereld. Hoe anders is dit tegenwoordig. Er zijn steeds meer vrouwelijke advocaten en sommige rechtsgebieden worden zelfs gedomineerd door vrouwelijke advocaten. Wist u bijvoorbeeld dat als je een letselschade advocaat in Utrecht zoekt, dit in meer dan de helft van de gevallen een vrouw is? 

Letselschade, vooral een beroep voor de moderne en ambitieuze vrouw?

Er zijn dus steeds meer vrouwelijke advocaten in de advocatuur. De kans dat u na een verkeersongeval of bedrijfsongeval in Den Haag bij het verhalen van uw letselschade geholpen wordt door een vrouwelijke letselschade advocaat in Den Haag is dan ook groot. 

Niet alleen in de letselschade branche, ook op het gebied van het persoon en familierecht hebben vrouwelijke advocaten inmiddels de overhand. Bij een scheiding of verdeling van de ouderlijke macht wordt u dus in de rechtbank veelal bijgestaan door een vrouwelijke advocaat.

Opvallend daarbij is dat veel vrouwelijke advocaten erg ambitieus zijn. Dit is te zien aan het aantal advocatenkantoren dat door vrouwelijke advocaten wordt opgericht. De afgelopen jaren is dit aantal steeds meer toegenomen. Het gaat daarbij vaak om praktijken van 1 of enkele advocaten, vaak ook op het gebied van letselschade.

Vrouwelijke advocaten en de sociale media

Vrouwelijke advocaten blijken dus enorm ambitieus. Dit blijkt ook uit het aantal advocaten dat zichtbaar is op de diverse sociale media, zoals Facebook, Tiktok en Instagram. Een bekend voorbeeld hiervan is strafrecht advocate Thirza Overes. Zij werkt als strafrechtadvocate bij het advocatenkantoor Luns en Van der Velden Advocaten. Thirza Overes werkt voor eigen rekening en risico onder de naam van voornoemd advocatenkantoor. Haar eigen advocatenkantoor heet Overes Strafrechtadvocatuur B.V.

Strafrecht advocate post veel berichten op Instagram onder de naam ‘Strafrechtadvocaat Overs’. Zij post op Instagram met name over haar werk als strafrecht advocaat.

Een ander bekend voorbeeld is Julia Mekkes. Ook zij is strafrecht advocaat en laat in haar vlogs veel zien over haar werk als strafrecht advocaat. Maar niet alleen over haar werk als strafrecht advocaat maakt zij vlogs. Ook over fashion en lifestyle post zij diverse berichten. Hiermee is zij ook een voorbeeld geworden voor veel meisjes en jonge vrouwen en inspireert zij vrouwen om ook advocaat te worden.

Opvallend is dat het met name vrouwelijke advocaten zijn die zich bezig houden met sociale media en hiermee weer andere vrouwen inspireren om in de advocatuur te gaan werken. Is dit wellicht de reden dat het aantal vrouwelijke advocaten de afgelopen jaren hard aan het groeien is?

Was de advocatuur vroeger een mannenwereld, tegenwoordig is hier steeds minder sprake van. Maar het is niet allemaal positief. Want in het management van grote advocatenkantoren aan de Amsterdamse Zuidas zijn vrouwen nog steeds ver in de minderheid. Komt hier de komende jaren ook verandering in? We gaan het meemaken! Aan de ambitie van veel jonge vrouwelijke advocaten zal het zeker niet liggen.