Drie dingen waar je aan moet denken voordat je een haarimplantatie laat uitvoeren

Je kunt je zelfbewust voelen over de kale plekken op je hoofd wanneer je te maken krijgt met (extreem) haarverlies. Hoewel het vaak voorkomt, vooral bij jonge mannen, kan het veel impact hebben op je dagelijkse leven. Jouw sociale en professionele leven kunnen eronder lijden wanneer je je onzeker voelt over je uiterlijk. Gelukkig is een haartransplantatie een effectieve remedie voor extreem haarverlies. De kosten van de haarimplantatie is iets wat je niet te licht kunt nemen, maar het kan je gegarandeerd helpen om je zelfverzekerder te voelen. Dit zal op den duur weer leiden tot meer succes en vreugde in jouw leven. Ben je geïnteresseerd in de effecten van een haartransplantatie? Wij geven je in dit blogartikel een overzicht van korte termijn effecten waar je na de operatie mee te maken krijgt.

Het Doornroosje-effect
Na de operatie hebben jouw haarzakjes echt even de tijd nodig om aan hun nieuwe locatie te wennen en contact te maken met het omringende weefsel van de hoofdhuid. De eerste paar nachten na de operatie is het daarom cruciaal om goed uit te rusten en rustig te slapen. Om dit optimaal te laten verlopen wil je niet te veel bewegen totdat de getransplanteerde haarfollikels de tijd hebben gehad om op te stijven, dit kan ze namelijk in gevaar brengen. Gebruik de eerste en tweede dag na jouw operatie een extra kussen ter ondersteuning van je rug, en gebruik eventueel de eerste nachten een extra nekkussen. De reden hiervoor is dat het van groot belang is dat uw hoofd zich tijdens de slaap een beetje boven de rest van uw lichaam verheft om eventuele zwellingen te verminderen en de druk te verlichten.

Span je niet in de eerste weken
Hoewel de operatie geen significante fysieke invloed op je heeft, is het cruciaal om het de eerste week rustig aan te doen en je te onthouden van fysieke activiteiten, hier hoort seks ook bij (mocht je je dat afvragen). Het belangrijkste doel is een lage hartslag na te streven om zo overmatige transpiratie te voorkomen. Wanneer je transpireert wordt je hoofdhuid nat, dit verhoogt de vatbaarheid van de wond voor bacteriën en infecties, die de ontwikkeling van de implantatie absoluut niet ten goede komen. Weet dus dat je heel wat geduld moet opbrengen de eerste weken en dat je, ondanks dat je je goed voelt, je echt zult moeten proberen je niet te veel in te spannen.  

Stel de kapper even een tijd uit
Het is heel belangrijk voor het herstel dat je de eerste twee weken na de haartransplantatie alleen de haarproducten gebruikt die specifiek zijn geleverd door de kliniek waar je bent behandeld. De reden hiervoor is dat de chemicaliën van veel haarproducten je hoofdhuid kunnen uitdrogen en het succes van de transplantatie kunnen belemmeren. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Bovendien moet je de eerste zes weken zeker geen tondeuses gebruiken of het haar verven, omdat deze handelingen een negatieve invloed hebben op jouw pas gegroeide haar en het risico met zich meebrengen dat de wond zodanig geïrriteerd raakt dat je lelijke littekens overhoudt. Als je op zoek bent naar een kliniek waar je met juiste zorg en aandacht behandeld wordt kunnen we een haarimplantatie Zantman kliniek zeker aanraden. Met meer dan 45 jaar ervaring in het vakgebied kun je bij Zantman kliniek echt rekenen op kwaliteit en goede zorg.