Hoe lang oorbellen inhouden na het schieten van gaatjes
/

Hoe lang oorbellen inhouden na het schieten van gaatjes?

Oorbellen zijn een populaire vorm van sieraden die door veel mensen gedragen worden. Elk jaar zijn er nieuwe trends op het gebied van oorbellen. Of het nu gaat om een eenvoudige stud of een opvallende hanger, oorbellen kunnen een leuke en stijlvolle toevoeging zijn aan je look.

Maar hoe lang mag je eigenlijk oorbellen inhouden nadat je gaatjes hebt laten schieten? In dit artikel heb ik voor je uitgezocht wat de procedure van gaatjes schieten is en hoe lang je oorbellen kunt dragen na het schieten van gaatjes.

Oorbellen zijn sieraden die aan het oor worden gedragen. Ze kunnen in verschillende vormen en maten komen, zoals studs, hangers, ringen en nog veel meer. Oorbellen worden meestal gedragen door vrouwen, maar ook mannen kunnen oorbellen dragen. Het dragen van oorbellen kan een persoonlijke stijlverklaring zijn en kan je look compleet maken.

Procedure van gaatjes schieten

Voordat je oorbellen kunt dragen, moet je gaatjes laten schieten in je oren. Dit wordt meestal gedaan door een professional, zoals een piercer of een juwelier. De procedure van gaatjes schieten is over het algemeen vrij eenvoudig en duurt maar een paar minuten. De professional markeert de plek waar de gaatjes moeten komen en gebruikt een speciale oorpiercingpistool om de gaatjes te maken. Het kan een beetje pijnlijk zijn, maar het ongemak duurt meestal maar kort.

Hoe lang mag je oorbellen inhouden na het schieten van gaatjes?

Laat de oorbellen minstens 6 weken in de oorlel zitten zonder ze te verwijderen. Laat in het kraakbeengebied de bijbehorende oorbellen minstens 12 weken in het oor zitten zonder ze te verwijderen.

Na 6 weken (voor de oorlel) of 12 weken (voor het kraakbeengebied) kan je de initiële oorbellen verwijderen en direct vervangen door vervolg oorbellen.

Gebruik de eerste 5 maanden (voor de oorlel) of de eerste 12 maanden (voor het kraakbeengebied) alleen oorbellen met een stiftvormig binnendeel als vervolgoorbellen.

Na de genezing van je gaatjes

Zodra je oren genezen zijn, kun je beginnen met het dragen van oorbellen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat je je oren moet laten wennen aan het dragen van oorbellen, vooral als je net nieuwe gaatjes hebt laten schieten. Begin met het dragen van lichtgewicht oorbellen en draag ze slechts een paar uur per dag. Na verloop van tijd kun je geleidelijk de draagtijd verlengen.

Het is ook raadzaam om je oorbellen regelmatig schoon te maken om infecties te voorkomen. Gebruik een zachte zeep en water om je oorbellen voorzichtig schoon te maken en zorg ervoor dat je je handen wast voordat je je oorbellen aanraakt. Vermijd het dragen van oorbellen tijdens het slapen of tijdens het douchen, omdat dit de genezing van de gaatjes kan vertragen.

Conclusie

Na het schieten van gaatjes is het belangrijk om je oren de tijd te geven om te genezen voordat je oorbellen draagt. Wacht een paar dagen voordat je oorbellen draagt en begin met het dragen van lichtgewicht oorbellen gedurende een paar uur per dag. Bouw de draagtijd geleidelijk op en zorg ervoor dat je je oorbellen regelmatig schoonmaakt. Met de juiste zorg en aandacht kun je langdurig genieten van je oorbellen.

Lees verder;