Een complete regenoutfit: 5 musthaves

Loop of fiets je ook regelmatig? Naar je werk of naar school bijvoorbeeld? Dan ben je hartstikke goed bezig, want beweging is gezond en het scheelt in drukte op de weg. Met de recordhoeveelheid regen die er het afgelopen jaar is gevallen, is het alleen wel belangrijk je goed voor te bereiden op mogelijk slecht weer. Met de juiste kleding en accessoires zorg je er niet alleen voor dat je zelf droog blijft, maar dat dat ook geldt voor de spullen die je mee hebt. Wil jij droog en comfortabel op de plaats van bestemming aankomen, met je spullen? Hieronder lees je meer over vijf musthaves voor een complete regenoutfit!

Regenkleding

Een goede regenjas en regenbroek zijn de basis van elke regenoutfit. Kies voor ademende en waterdichte materialen zoals Gore-Tex of een vergelijkbaar membraan. Deze materialen houden water buiten terwijl ze toch lucht doorlaten, waardoor je niet gaat zweten.

Een waterdichte tas

Een waterdichte tas beschermt je waardevolle bezittingen zoals laptops, boeken en andere persoonlijke items tegen de regen en vocht. Wil je er zelfs in de regen hip bijlopen? Kies dan een waterdichte tas die niet alleen functioneel is, maar ook nog eens duurzaam en stijlvol. Er zijn allerlei soorten waterdichte tassen, zoals laptoptassen, rugtassen, (crossbody) schoudertassen en shoppers.

Regenlaarzen / regenoverschoenen

Regenlaarzen of regenoverschoenen houden je voeten droog, wat cruciaal is op natte dagen. Kies bij voorkeur regenlaarzen met een goed profiel om uitglijden te voorkomen. Wil je dat de laarzen je voeten in de winter ook lekker warm houden? Kies dan laarzen met een voering. Er zijn regenlaarzen met een lage, middelhoge of hoge schacht verkrijgbaar, kijk zelf wat je het fijnst vindt zitten. Regenoverschoenen zijn vooral ideaal voor tijdens fietstochten.

Opvallende paraplu

Een paraplu is een handige en draagbare manier om droog te blijven. Kies voor een reflecterend ontwerp om goed zichtbaar te blijven in het verkeer, of voor een opvallend design om een persoonlijk tintje aan je regenoutfit te geven.

Regenponcho

Tot slot is ook een regenponcho erg populair. Gemakkelijk mee te nemen, gewoon over je eigen kleding te dragen en eenvoudiger dan een regenpak aan- en uit te trekken. En toch biedt het uitstekende bescherming tegen plotselinge regenbuien. Kies in plaats van een plastic wegwerpponcho wel bij voorkeur een duurzame variant gemaakt van biologisch afbreekbare stoffen of gerecycled plastic. Deze poncho’s gaan niet alleen langer mee, maar zijn ook nog eens milieuvriendelijker.

Niets houdt je tegen!

Met deze vijf items ben je goed voorbereid op regenachtige dagen in Nederland. Een combinatie van duurzame regenjas, een waterdichte tas, regenlaarzen of overschoenen, een opvallende paraplu en een regenponcho zorgt ervoor dat je droog en comfortabel blijft, ongeacht het weer.