Welke jas draag jij deze winter?

Misschien heb je hem al in de kast hangen, je nieuwe korte winterjas dames voor het komende seizoen. Want de wintermode hangt al even in de rekken bij de grote kledingketens en ook bij de gezellige boetiekjes waar je de leukste kleding kunt scoren voor het nieuwe seizoen. Natuurlijk kun je altijd kiezen voor je eigen stijl. De mode volgen is zeker geen must. Als jij je lekker voelt in een jas in de kleur of model die op dat moment niet in de modebladen staat, dan moet je je daar lekker niets van aantrekken en dragen wat je wilt.

Kies een jas die bij je figuur past

Op de catwalk tijdens de Fashion Weeks in de bekende modesteden paraderen modellen in de mooiste en meest exclusieve kleding. Maar een model heeft de ideale maten. Misschien zijn ze niet meer zo skinny als voorheen, maar een model is wel altijd lang en maar zelden voorzien van volle rondingen. Als jij wat kleiner van stuk bent, bij voorkeur niet op torenhoge hakken loopt en een maatje meer hebt, dan is dat wel degelijk van belang bij het kiezen van een leuke winterjas. Als je een winterjas gaat kopen, bedenk dan ook wat je daaronder draagt. Misschien wel een trui of een lekkere sweater. Kop dus een model waarin je je comfortabel kunt bewegen, desnoods een maatje groter dan je in gedachten had.

Kort of lang?

Een winterjas dames lang geeft je een wat chiquere uitstraling dan een kort jack. De korte winterjas is ideaal als je bijvoorbeeld op de fiets bent en je jas niet tussen de spaken van je fiets wilt laten komen. Als je een lange winterjas draagt kun je daaronder een outfit dragen die niet zozeer aan het seizoen is gebonden. Ga je een avondje uit en wil je er hip en sexy uitzien dan is een lange winterjas ideaal als het buiten niet echt lekker warm meer is of als je pas ’s avonds acte de présance moet geven.

Welke kleur heeft je winterjas?

Een winterjas hoeft zeker geen stemmige donkere kleur te hebben. Er zijn winterjassen in mooie lichte kleuren en ook in opvallende felle kleuren zoals rood en blauw. Bedenk voordat je een winterjas koopt wanneer je die wilt dragen en in combinatie met welke kleding. Bij een jeans past vrijwel alles. Maar draag je qua kleding graag uitgesproken kleuren, dan loop je het risico dat de kleur van je jas niet helemaal matcht met je outfit van dat moment. Dan is het dus handiger om een winterjas te kopen in een basic kleur die overal bij past.

Het materiaal van je winterjas

Wanneer je veel buiten bent in de herfst en winter, bijvoorbeeld omdat je dagelijks op de fiets naar je werk of opleiding gaat, dan is een winterjas van winddicht materiaal natuurlijk ideaal. Dan kom je niet tot op het bot verkleumd op je bestemming aan. Sommige winterjassen zijn gemaakt van waterafstotend materiaal. Als jouw winterjas niet waterdicht is, zorg dan voor op de fiets voor een goed regenpak. Zo voorkom je dat je de hele dag rillend rondloopt in natte kleren.