Collageen poeder: 6 beste Collageen Poeders van 2024 op een rijtje

Wist je dat we na onze 25ste steeds minder goed zelf collageen kunnen aanmaken in ons lichaam? Vanaf onze 50ste is dat bijna nul geworden. Geen collageen in je lichaam zorgt ervoor dat je rimpels krijgt, maar ook bijvoorbeeld cellulitis. We hebben nu vast jouw aandacht, want in deze blog vertellen we jou alles over collageen poeder en welke de beste van dit moment zijn. 

Collageen is namelijk een belangrijk eiwit dat ons lichaam nodig heeft. Het geeft bijvoorbeeld meer structuur en elasticiteit aan ons haar, maar ook onze botten, spieren en gewrichten hebben het nodig. 

De 6 beste collageen poeders 

Collageen is dus een mooie manier om je lichaam sterk en gezond te houden. Maar welke collageen poeder moet jij nu in huis halen? We hebben voor jou de 6 beste collageen poeders van dit moment in een rijtje gezet. 

1.     Collageen poeder van Holland Rose

In deze poeder van Holland Rose vind je, naast type 1, ook type 3 collageen. Verder is deze poeder aangevuld met vitamine C en hyaluronzuur. Deze ingrediënten dragen allemaal bij aan het verstevigen van jouw huid. Uiteraard vanuit binnenuit. Verder zorgen ze ervoor dat je tanden stevig zijn en blijven en is het goed voor je botten. Omdat je huid nu eenmaal ouder wordt naarmate jezelf ouder wordt is de kans groot dat je op een dag rimpels krijgt en dat je huid slapper wordt. Collageen ondersteunt lichaamseigen eiwitten waardoor deze niet verdwijnen maar juist blijven. 

Verder zit er dus ook hyaluronzuur in dit product. Ook dit ingrediënt zorgt ervoor dat je huid glad en elastisch blijft. Omdat ook deze vorm van lichaamseigen stof naar mate je ouder wordt verdwijnt is het raadzaam om dit extra tot je te nemen door middel van dit poeder. Met natuurlijk maar één doel en dat is dat je er minder oud uit komt te zien en je je jeugdigheid weet te behouden. Op zoek naar een middel dat je kan helpen met een stralende en elastische huid? Gezondere huid en die bekende glow over je gezicht? Dan kan dit product jou daarbij helpen! 

Benieuwd naar de collageen poeder van Holland Rose? Bekijk dit item hier.  

2.     I’m beauty 100% collageen poeder

Collageen neem je dus tot je omdat je graag wilt dat je lichaam meer stevigheid en veerkracht behoudt. Maar ook dat je huid er mooi uit blijft zien, strak en zonder rimpels. We weten ondertussen dat collageen ons daar ongelooflijk goed mee kan helpen. Net zoals alles in ons lichaam zijn we opgebouwd uit vezels, eiwitten en weefsels. Deze hebben voedingsstoffen nodig om onszelf sterk en gezond te houden. Naarmate we ouder worden, wordt dit steeds minder. Dit product helpt je om de normale veerkracht van je huid juist te behouden. Verder maakt het je huid meer elastisch. Het maakt je huid zachter en is een makkelijke manier om je huid jong te houden. Ook helpt het je huid juist meer stralend te laten lijken. Die bekende glow waar je veel over hoort.

Je kan deze poeder gemakkelijk in bijvoorbeeld je smoothie verwerken. Of doe het in de ochtend in een glas met water of wat vruchtensap. Uit de recensies lezen we dat de smaak niet als vervelend wordt ervaren. Dat is natuurlijk weer mooi meegenomen! Je hebt ongeveer 3 gram poeder per dag nodig waardoor je ook best wel lang met deze voorraad kan doen. Verder zit er ook extra vitamine C in, dat nodig is ter ondersteuning van het collageen. 

Benieuwd naar de I’m beauty 100% collageen poeder? Bekijk dit item hier.

3.     Collan – collageen poeder booster 

Een collageen poeder dat smaakt naar niets? Dat is ideaal! Want op deze manier kan je zorgen voor de positieve werking van collageen zonder dat je vieze drankjes moet drinken. Je kan dit collageen poeder heel gemakkelijk toevoegen aan bijvoorbeeld je water, smoothie of een lekker vruchtendrankje. Net wat jij prettig vindt om te drinken in de ochtend. Je vindt in deze poeder naast collageen ook vitamine C en Vitamine D wat alleen maar kan betekenen dat je huid nog sneller mooier wordt en gaat stralen. 

Naast drinken kun je het ook toevoegen aan bijvoorbeeld je yoghurt of aan je soep. Net wat jij prettig vindt om te eten of te drinken. Het is belangrijk dat je het potje latijd weer goed afsluit zodat je geen last krijgt van zonlicht, vocht en andere narigheid in je collageenpoeder. Maar deze pot is dan ook wel heel erg gemakkelijk te gebruiken! Deze collageen is op basis van rund. Met de 250 gram die erin zit kun je ongeveer 1 maand doen. Het is dan ook belangrijk dat je altijd consistent de poeder tot je neemt zodat het goed zijn werk kan doen natuurlijk. 

Benieuwd naar de Collan collageen poeder booster? Bekijk dit item hier.

4.     Niche4health Hydrolyzed Collagen

Dit eiwit poeder is bomvol goede stoffen. Zo vind je naast collageen, ruim 95 procent, ook vitamine C, ascorbinezuur, vitamine D, cholecalciferol. Heb je last van allergieën? Dan hoef je met dit collageen poeder geen zorgen te maken, het is namelijk allergeen vrij. Ook met deze pot kan je ongeveer een maand doen. Het is van belang dat je het elke dag neemt, zo kan de collageen goed zijn werking doen. 

Ook deze versie van collageen kan je goed tot je nemen als je bijvoorbeeld ervoor kiest om het door je yoghurt te roeren, in je pap in de ochtend of liever in je soep in de middag? Je kan het ook gewoon met water, thee of koffie drinken. Omdat het product heel neutraal van smaak is, is het perfect te mengen met je lievelingseten. 

Benieuwd naar Niche4health Hydrolyzed Collagen? Bekijk dit item hier.

5.     Collageen Poeder 5000 mg 

Hebben alle soorten van collageen poeder een neutrale smaak? Zeker niet! Deze collageen poeder heeft een heerlijke kersensmaak waardoor je collageen poeder tot je nemen absoluut geen straf is. Ook deze is goed voor een gezonde huid, mooier haar en sterke nagels. Daarom noemt deze zichzelf ook de no-botox methode. Wel een strakke en mooie huid, maar zonder ingrepen. En daar worden we natuurlijk allemaal blij van!

Maar er is nog meer, want deze poeder is op basis van vis gemaakt. Wat de meest natuurlijke vorm van collageen is. Het is gemaakt van bioactieve zeecollageenpeptiden en is daarnaast ook voorzien van vitamine C, hyaluronzuur, Co-enzym Q10, zink en D-biotine. Alles wat je nodig hebt voor een mooiere en sterke huid van binnenuit. Ook is het veel beter voor je gewrichten. Als je ouder wordt, verdwijnt het eiwit uit je kraakbeen. Hierdoor wordt bewegen steeds lastiger. Een manier om je soepel te blijven voelen en te blijven bewegen is door dit eiwit toe te voegen aan je maaltijden. Simpel en doeltreffend met collageen poeder! 

Benieuwd naar Collageen Poeder 5000 mg? Bekijk dit item hier.  

6. Nutrimea collageen 

We hebben hier geen poeder maar collageen pillen van Nutrimea. Wij willen je een zo breed mogelijk beeld geven over collageen en wat je eventueel kan gebruiken. Daarom zijn we uitgekomen bij deze supplementen van Nutrimea. Op gebied van collageen en antiouderdom komen ze boven aan in de test. Dit komt omdat het ze een perfecte combinatie van hylaronzuur en vis-collageen hebben gecombineerd bij Nutrimea. Hierdoor zie je wel degelijk al snel de effecten. 

Zo herstelt het de huid op een natuurlijke wijze. Hierdoor vermindert je ouder worden proces met 6%. Als resultaat krijg je dat je huid minder slijt. Je krijgt dus minder rimpels, elasticiteit van de huid gaat minder snel achteruit, maar ook is het goed tegen de slijtage van gewrichten. Dit is een bewezen techniek en bij Nutrimea heeft het ook daadwerkelijk de gewenste effecten. Dit zien we ook aan de goede recensies die dit product krijgt. 

Benieuwd naar de Collageen van Nutrimea? Kijk dan hier

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van collageen poeder?

Je kan je voorstellen dat iedereen dus wel graag collageen in zijn beautyroutine wil toevoegen. Toch is het goed om op te letten wat je precies gaat kopen en gebruiken. We helpen je graag met deze tips. Allereerst is het goed om te weten hoeveel collageen je nu eigenlijk nodig hebt per dag. Het verschilt welk soort collageen je gaat gebruiken. Zo heb je plantaardig collageen, rundercollageen, varkenscollageen en viscollageen. Waarbij viscollageen het meest natuurlijke is. Hoeveel je precies nodig hebt, is afhankelijk van welk soort je koopt. 

We raden je aan om altijd de meest pure vorm van collageen aan te schaffen. Als je kiest voor bijvoorbeeld varkens of runderen collageen dan is het goed om je ervan bewust te zijn dat deze dieren vaak extra hormonen of medicijnen toegediend krijgen. Ook kan het zijn als je kiest voor viscollageen dat deze is gemaakt op basis van tilapia of pangasius, deze vissen worden vaak gekweekt waardoor ze meer stress bij zich hebben. 

Collageen met vitamine C 

Verder is het ook goed om te letten op collageen in combinatie met vitamine C. Dat komt omdat vitamine C een bouwstof is van collageen. Deze heb je nodig want op deze manier kunnen aminozuren hun werk doen. Het is dus goed om extra vitamine C toe te voegen als dit er niet al standaard bij zit. Dat laatste gebeurt vaak wel. Dus dat is mooi meegenomen. 

We willen je het meest aanraden om vooral op zoek te gaan naar een vorm van collageen die bij jou past. Het zou dus best kunnen zijn dat je hiervoor een beetje moet experimenteren. Het kan dan ook verstandig zijn om meerdere soorten in huis te halen, zodat je kan merken wat voor jou werkt. Hierbij is het ook belangrijk dat je zorgt voor consistentie. Waarvoor je ook kiest, het is belangrijk dat je het elke dag tot je neemt. Bijvoorbeeld altijd in de ochtend voordat je gaat ontbijten. Of je nu kiest voor een capsule, poeder of drankje. 

Na verloop van tijd zal je gaan merken dat het collageen zijn werk doet. Als je nog heel jong bent is het vooral goed ter ondersteuning van wat je nog hebt. Als je ouder wordt kan het zo zijn dat je meer begint te merken dat alles steviger wordt wanneer je het gelangere tijd hebt gebruikt. Je haar wordt sterker, je nagels langer en je huid gaat minder hangen. Dat is absoluut het werk van collageen. Collageen werkt door tot diep in de vezels van je huid en de cellen. Bindwezels wordt sterker waardoor jij een stevigere, vollere en vooral gehydrateerd lichaam ervoor terugkrijgt! 

Het is dan ook mooi om foto’s te maken van bijvoorbeeld je haar, billen of nagels. Zodat je het ook optisch met elkaar kan vergelijken wanneer je langere tijd collageen hebt gebruikt. De bekende voor- en nafoto’s dus. Ook kan je op deze manier goed zien of je huis meer is aan glowen, je rimpels zachter zijn geworden en je huid gezonder is geworden. Het is 100% het proberen waard!  

Achtergrond: wat is collageen poeder en welke verschillende soorten heb je?

Collageen is dus cruciaal als je je lichaam jong en sterk wil houden. Dat komt omdat ons lichaam steeds minder ervan gaat produceren. Gelukkig kun je het dus tot je nemen in de vorm van bijvoorbeeld poeder, maar er zijn ook collageendrankjes te koop of collageen in pilvormen. 

Collageen is een eiwitsoort dat wij standaard in ons lichaam hebben als we worden geboren. Je vindt het dan ook terug in je gewrichten, je botten, spieren maar ook je haren en je nagels. Het eiwit is zeer sterk en ook nog eens mega rekbaar. Ons lichaam zit vol met verschillende soorten eiwitten, we zijn als het ware opgebouwd uit deze eiwitten. Collageen is het eiwit dat je kan zien als een soort lijm. Deze lijm houdt ons lichaam als het ware bij elkaar. Kólla betekent dan ook lijm of samenbinden terwijl -gen produceren betekent in het Grieks. 

Er zijn verschillende soorten collageen die we nodig hebben, vooral type 1 en 2 zijn het belangrijkste. Type 1 is ongeveer 90% van ons collageen in ons lichaam en je vindt het in je huid, haar, botten, kraakbeen, nagels, gewrichtsbanden en kraakbeen. En dan collageen type 2, deze vind je terug in je tussenwervelschijven, gewrichten, strottenhoofd, maar ook je luchtpijp, ribben en je neus. 

Deze twee kun je dus het beste toevoegen door middel van poeder. Veel van dit soort eiwit kan je uit natuurlijke bronnen halen. Denk aan vis of rund. Je kan dus eerst proberen om hier meer van te eten, zodat je het natuurlijk aanvult. Vervolgens kan je ervoor kiezen om het door middel van poeder of pillen toe te voegen aan je dieet. 

Conclusie 

We hebben dus collageen nodig om goed en gezond oud te worden. Niet alleen omdat onze botten, spieren en gewrichten het nodig hebben, maar ook omdat we beter kunnen blijven bewegen. Daarnaast zorgt collageen ook voor een strakkere huid en minder rimpels. Collageen is makkelijk te verkrijgen in poedervorm. Op deze manier kun je het gemakkelijk toevoegen aan jouw dagelijkse voedingsinname.