Met deze tips maak je de perfecte foto voor Instagram

De vakantieperiode komt er weer aan en dat betekent dat we weer massaal foto’s gaan maken én plaatsen! Maak jij deze zomer echte Instagram waardige vakantiekiekjes? Wij geven je de tips voor de perfecte foto!

#1 Niet alles hoeft perfect!

De perfecte foto maken is vrijwel onmogelijk, maak het jezelf daarom niet te moeilijk! Je vakantie moet vooral leuk blijven, dus wring je niet in te veel bochten om die perfecte shot te maken. Een mooie (maar niet perfecte) foto delen waar je trots op bent is beter dan een betekenisloze perfecte foto.

#2 Daglicht is key

Daglicht maakt je foto zo veel mooier! Het beste moment om een foto te maken? Dat is in de ochtend of net tegen de avond aan. Op dat moment schijnt de zon namelijk niet zo fel, waardoor je het mooiste effect krijgt.

Licht maakt daarbij je foto speciaal en uniek. Het licht zal niet zomaar twee keer hetzelfde zijn, ook geeft het veel mogelijkheden om met effecten te spelen. Probeer bijvoorbeeld iets met weerkaatsing via spiegels of glitters, of ga met een zaklamp aan de slag.

#3 Aandacht voor je achtergrond  

Bedenk bij het maken van een foto waar je focus zou moeten liggen en stem hier je achtergrond op af. Wil jij dat alle focus op jou staat? Ga dan voor een simpele, neutralen of wazige achtergrond. Op die manier gaat alle aandacht naar waar je wil dat het gaat. Ben jij deze vakantie echt the main character?

#4 Bewerk de foto

Probeer eens op Instagram te spelen met de knoppen helderheid, warmte, verzadigd, schaduw, accenten en vignette. Er zijn heel wat mogelijkheden als het gaat om je foto’s bewerken. Zet bijvoorbeeld je helderheid omhoog, of pas de kleuren van de lucht aan voor een echt WAUW-effect! Gebruik de apps als Afterlicht, VSCO of Lightroom en probeer eens wat uit.

#5 Maak die foto via de Burst functie

Niet elk shot is in één keer goed! Een echte aanrader is daarom de burst functie. Met deze functie maak je meerdere foto’s in één keer, waardoor er altijd wel iets leuks tussen zit. Als je poseert en dan lekker blijft bewegen, worden al je moves opgenomen en is de kans het grootste dat er minimaal één leuke tussen zit. Beloofd! Kijk eens in je telefoon hoe de burst functie geactiveerd kan worden en take it away.

Ben jij al klaar om aan de slag te gaan? Spice up your Instagram!