Make up tips voor blauwe ogen en een lichte huid
//

Make up tips voor blauwe ogen en een lichte huid. Zo steel jij de show

Blauw is een prachtige en oogkleur die veel voorkomt. Er zijn verschillende soorten kleuren blauwe ogen. Het is niet zo gemakkelijk om blauwe ogen goed van make up te voorzien. Niet elke make-up kleur past bij jouw blauwe ogen. Daarom hebben we de beste make up tips voor blauwe ogen met lichte huid voor je samengesteld.

Welke oogschaduw past bij blauwe ogen?

Naast het juiste make up artikelen is het belangrijkste om de juiste kleur oogschaduw te kiezen. Kleuren die goed passen bij blauwe ogen zijn onder andere:

  • Zachte nude- en rozetinten
  • Donkerbruin en grijs
  • Champagnekleuren (wit en beige)
  • Metallic kleuren (goud of zilver)
  • Aardetinten (abrikoos of terracotta)
  • Turkoois of marineblauw

Je kunt het beste violet, zwart of groen vermijden. Die trekken de aandacht weg van je oogkleur en maken je blik saai.

Hoe vind je de kleur oogschaduw die perfect bij je blauwe ogen past?

Net als veel andere stylingtechnieken komt het bij blauwe ogen aan op complementaire kleuren. Dit zijn kleuren die tegenover elkaar staan op het kleurenwiel. Zo vormen ze het meest intense contrast en benadrukken ze elkaar. De complementaire kleur van blauw is bijvoorbeeld oranje. Omdat oranje en gele tinten erg opzichtig zijn, kun je ook gaan voor soortgelijke tinten als perzik. Naakte en bruine tinten zijn ook geschikt. Zilver- en grijstinten passen heel goed bij blauwe ogen met een grijszweem.

Make up tips blauwe ogen lichte huid

Als je je blauwe ogen goed wilt doen, zijn de lichtomstandigheden heel belangrijk. De juiste tint concealer en de optimale kleur foundation kun je alleen vinden met een frontale lichtbron. Licht van opzij vervormt de kleuren. Cosmeticaspiegels met een geïntegreerde lichtbalk zijn ideaal. Optimale spiegels zijn die met 5x vergroting, omdat je daarmee zelfs de kleinste poriën en huidoneffenheden kunt zien.

Accentueer blauwe ogen met make-up – blush & lippenstift

Door wat kleur toe te voegen aan je wangen en lippen maak je je look nog sterker en intenser. Om je gezicht te omlijnen is abrikooskleurige blush een goede keuze. Vul je lippen op met nude lipgloss. Zorg ervoor dat de lipkleur niet te overheersend is, anders overstemt het je oogmake-up.

Eenvoudige make-up tips voor blauwe ogen

Hoe je de verschillende stylingproducten correct aanbrengt is soms niet vanzelfsprekend. Maar als je blauwe oogmake-up doet, zijn er een paar tips die makkelijk te volgen zijn.

Mascara

Als je mascara gebruikt, kun je geweldige effecten creëren door bruin in plaats van zwart te gebruiken. Zwart ziet er vaak hard uit op lichte ogen. Bruin daarentegen flatteert je iris en laat je oogzone er wakkerder uitzien.

Oogschaduw

Als je licht haar en een bleke huid hebt, kun je je oogkleur ook accentueren met blauwe oogschaduw. Een licht iriserend blauw ziet er niet alleen fris uit, maar benadrukt ook je huid- en haartint. Voor een bijzonder mooi effect meng je het blauw met een beetje turkoois, zodat je ogen niet te koud eruit zien. Ook met een zachte rosékleur kun je verbluffende effecten bereiken. Zorg er echter voor dat het roze geen felroze wordt. Dat laatste kan er soms wat te extreem uitzien.

Highlighter

Een zachtroze highlighter gaat goed samen met rosé oogschaduw. Breng het aan in de binnenste ooghoek tot aan de neusbrug om de blauwe plekken rond de ogen te verdoezelen. Bij het aanbrengen van roze make-up is het ook belangrijk om sterke mascara aan te brengen op de bovenste wimperlijn. Je kunt de onderste wimperlijn overslaan.

Concealer

Gebruik een lichte concealer om overtollige oogschaduw te verwijderen. Vooral bij sterke kleuren brokkelen kleurpigmenten vaak af onder het oog. Breng daarom altijd concealer aan na het aanbrengen van make-up op je blauwe ogen.