Nieuwe oorbellen laten schieten. Hoe lang mag ik niet zwemmen
//

Nieuwe oorbellen laten schieten. Hoe lang mag ik niet zwemmen?

Als zwemmen je favoriete sport is, dan ga je ongetwijfeld op zoek naar manieren om het zoveel mogelijk te doen. Natuurlijk zijn er bepaalde situaties waarin het beter is om wat meer onderzoek te doen naar de gevolgen van zwemmen op je gezondheid. Heb je bijvoorbeeld onlangs nieuwe gaatjes laten schieten in je oren voor oorbellen? Dan vraag je je waarschijnlijk af of zwemmen wel nog tot het rijk der mogelijkheden behoort. Mag je zwemmen na gaatjes schieten? En waar moet je op letten als je dat doet? Hieronder krijg je ongetwijfeld een duidelijk antwoord op deze en meer vragen!

Mag je zwemmen nadat je oorbellen hebt laten schieten?

Kort gezegd is het zeker mogelijk om te zwemmen als je net nieuwe gaatjes in je oren hebt laten steken. Belangrijk om hierbij te beseffen is echter dat elke situatie anders is, en dat je vooral rekening moet houden met jouw gevoel. Daarbij kunnen er bij het steken van nieuwe gaatjes voor oorbellen in je oren vaak wat complicaties zijn.

Hieronder een overzicht:

  • Ontsteking in de oren, waardoor het rood ziet
  • Een wondje dat blijft bloeden
  • Aanhoudende pijn in de oren

Dergelijke symptomen zijn een rode vlag en kunnen duiden op problemen die veroorzaakt werden door de nieuwe gaatjes in je oren. In dat geval is het een goed idee om de hulp van een professional in te schakelen. Zo weet je zeker dat het probleem niet ernstig is, en kan je in de meeste gevallen ook gewoon gaan zwemmen. Heb je onlangs een piercing laten zetten, dan moet je ook opletten als je gaat zwemmen.

Waar moet je op letten als je gaat zwemmen met nieuwe oorbellen?

Zwemmen als je net gaatjes in je oren hebt laten steken, dat kan dus wel degelijk. Natuurlijk is het altijd beter om jezelf wat voor te bereiden en eventuele maatregelen te nemen om het zwemmen veiliger, aangenamer en pijnlozer te maken.

Hier moet je op letten als je met nieuwe gaatjes wilt zwemmen:

Waar ga je zwemmen?

Ten eerste is het een goed idee om aandacht te besteden aan de locatie waar je gaat zwemmen. Het spreekt voor zich dat je je tijdens het zwemmen op je gemak wilt voelen, en zeker wilt zijn dat er geen risico’s zijn op hygiënische problemen. In de zee zwemmen is bijvoorbeeld doorgaans een stukje riskanter, omdat er zich meer vuiligheid in het water bevindt.

Zwem je in een openbaar zwembad? Dan is het water waarschijnlijk voldoende goed onderhouden om infecties te voorkomen. Waar je zwemt is dus van essentieel belang als je net gaatjes hebt laten steken!.

De samenstellingen van het water

Vervolgens kan het geen kwaad om te onderzoeken wat er precies in het water zit. Zoals reeds gezegd zal zeewater meer vervuiling bevatten, maar ook bijvoorbeeld zout. Dit kan ervoor zorgen dat je, als het wondje van je nieuwe gaatje nog niet volledig is dichtgegroeid, heel wat pijn ervaart.

In een zwembad is het water zelf waarschijnlijk wel hygiënischer, maar bepaalde bestanddelen kunnen wel zorgen voor meer pijn en irritatie. Denk maar aan chloor, dat in openbare zwembaden gebruikt wordt om bacteriën te doden maar niet bepaald aangenaam is om in te zwemen als je net een nieuw gaatje hebt laten maken!

Vertrouw op je eigen gevoel

Ten slotte moet je op je eigen gevoel vertrouwen als je met nieuwe oorgaatjes wilt zwemmen. Heb je pijn? Dan is het misschien beter om even op het droge te blijven. Als je helemaal geen ongemak ervaart, dan is er geen reden waarom je niet zou mogen zwemmen.

Wist jij trouwens dat je ook niet zomaar mag gaan zwemmen als je net je haar geblondeerd hebt.

Tips als je gaat zwemmen met nieuwe oorbellen

Hieronder vind je ten slotte nog enkele goede tips als je gaat zwemmen met nieuwe oorbellen. Zorg ervoor dat je deze tips goed naleeft zodat je gaatjes die je hebt laten schieten snel herstellen.

Verzorg je oren goed

Verzorg je oren altijd goed nadat je gezwommen hebt, en eigenlijk elke dag. Dit kan doorgaans met een speciale zoutoplossing, waardoor het wondje in je oor steriel blijft en dus niet zomaar gaat ontsteken.

Vraag advies bij een dokter

Ook kan het een goed idee zijn om advies te vragen bij een dokter. Als je bijvoorbeeld twijfelt of je wel mag zwemmen, laat je oorgaatjes dan onderzoeken. De kennis en inzichten van een professional zullen je zeker helpen.

Houd je oren in het oog

Ten slotte is het beter om elke dag de staat van je oren te onderzoeken. Zie je dat er meer roodheid is, of ervaar je zwelling in je oren? Doe dan meteen een beroep op een medische specialist om verdere problemen te voorkomen én zonder zorgen te kunnen blijven zwemmen.